Vitesse hoopt met Yarovinsky op de bank het tij te keren

12 april 2019, 13:19   Bijgewerkt: 12 april 2019, 16:59

Door de schorsing van Leonid Slutsky neemt een andere Rus zondag de honneurs waar bij Vitesse. Oleg Yarovinsky zal de hoofdtrainer in en tegen Utrecht vervangen. Met Yarovinsky hopen de Arnhemmers eindelijk weer een keer een zege te boeken. De laatste overwinning dateert van begin maart.

Na het gewonnen duel met NAC Breda (4-1) werd er niet gewonnen van Feyenoord, Heracles Almelo, ADO Den Haag, AZ en PSV. Vitesse speelde weliswaar een paar keer knap gelijk, maar is door de zegeloze reeks wel naar de zevende plaats in de Eredivisie gezakt. FC Groningen en Willem II hijgen Vitesse in de nek. "Het gat is drie punten", aldus Slutsky tegenover De Gelderlander. "Bij winst strijden we nog om de vijfde plek. Bij verlies moeten we alles in het werk stellen om een plek in de nacompetitie te bereiken."

Slutsky doet het perspraatje, maar Yarovinsky zal in De Galgenwaard de leiding op zich nemen. "We bespreken alle zaken vooraf. We nemen alle mogelijke scenario's door. En dan moet ik toekijken vanaf de tribune. Dat is wel even wennen. Ik ben jaren geleden eens een keer geschorst in Rusland. Ik weet dus wat er op me afkomt. Hoe het vervolgens met de zenuwen zit, weet ik niet. Dat is voor mij ook afwachten", aldus Slutsky, die ook Edward Sturing als tijdelijke eindverantwoordelijke naar voren had kunnen schuiven, maar voor zijn landgenoot kiest.

Maikel van der Werff mist vanwege een schorsing de wedstrijd in Utrecht. Oussama Darfalou, die met enkelklachten kampt, is een twijfelgeval.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen