Manager van de maand Klopp: "Wij willen droom levend houden"

12 april 2019, 14:57

Jürgen Klopp kan een persoonlijk succesje bijschrijven. De trainer van Liverpool is namelijk uitgeroepen tot manager van de maand in de Engelse Premier League. In december pakte Klopp deze prijs ook al. In de strijd om de trainersprijs van deze maand bleef hij zijn collega's Pep Guardiola (Manchester City), Ralph Hasenhuttl (Southampton), Brendan Rodgers (Leicester City) en Marco Silva (Everton) voor.

Met Liverpool wist Klopp in de maand maart drie van de vier wedstrijden te winnen. Er werden zeges geboekt op Burnley (4-2), Fulham (1-2) en Tottenham Hotspur (2-1). Alleen in de stadsderby tegen Everton werd puntverlies geleden (0-0). Door deze reeks is Liverpool de koploper van de Premier League, al heeft nummer twee Manchester City wel minder verliespunten en zou het weer aan kop kunnen komen bij winst in een inhaalduel.

Om de titel in het zicht te houden moet Liverpool komende zondag op eigen veld zien te winnen van nummer drie Chelsea. In zijn persconferentie voorafgaand aan die ontmoeting gaf Klopp aan Chelsea een hele moeilijke tegenstander te vinden. "Onze vorm betekent niks. Zij willen ook drie punten en wij moeten de klus klaren." Klopp zegt de positieve energie van de supporters te voelen. Zij hunkeren naar eindelijk weer eens een titel. "Wij krijgen steeds meer vertrouwen. Wij proberen de droom levend te houden en op dit moment gaat dat goed."

Racisme 

Klopp ging ook in op de randzaken buiten het veld. Aanvaller Mo Salah was gisteren (donderdag) onderdeel van een racistisch lied van supporters van Chelsea rond hun duel met Slavia Praag in de kwartfinale van de Europa League. Salah werd voor bommenwerper uitgemaakt. Zowel Liverpool als Chelsea heeft de video inmiddels veroordeeld. Klopp hoopt dat de daders er niet mee weg gaan komen. "We moeten ervoor zorgen dat deze mensen op de juiste manier gestraft worden", zei hij vanmiddag voor de camera van Sky Sports.

Lees ook: Chelsea-'fans' zingen in Praag walgelijk liedje over Salah

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen