Van Bommel wil met PSV niets anders doen: "Zou heel raar zijn"

12 april 2019, 15:40

Mark van Bommel wil niet dat PSV opeens wat anders gaat doen in de laatste vijf wedstrijden om het verschil in doelsaldo van negen treffers met koploper Ajax ongedaan te maken. Volgens de oefenmeester is winnen de eerste zaak en dan ook het belangrijkste. "Het zou heel raar zijn als we nu ineens op het doelsaldo zouden gaan spelen."

Dat zei hij over de achterstand in de Eredivisie in doelsaldo op koploper Ajax, dat evenveel punten heef verzameld. Van Bommel weet wat zijn ploeg te doen staat: "Wij moeten ervoor zorgen dat we de komende vijf wedstrijden winnen", weet hij op de clubsite. "Daar zijn we nu mee bezig. Veel doelpunten maken is niet zo makkelijk als iedereen denkt. Bovendien: hoeveel hebben we er nu gemaakt? 87? Dat zijn er volgens mij behoorlijk veel. Een ander team maakt er alleen meer."

En dus gaat PSV tegen De Graafschap niet opeens een stuk aanvallender spelen om vaker te scoren. "Volgens mij werkt het niet als je alles ineens om gooit. Dat kan incidenteel succes opleveren, maar op de langere termijn vaak niet", zei hij over de opstelling. "Wij gaan proberen te winnen met een zo groot mogelijke uitslag. Zoals we dat altijd proberen en willen."

Interesse in Pierie

Verder ging Mark van Bommel nog in op de aanstaande transfer van Kik Pierie naar Ajax. Ook PSV had interesse in de tiener, zo bevestigde de trainer. De overgang naar Amsterdam is een kwestie van tijd: naar verluidt wordt zo'n vier á vijf miljoen euro betaald voor de achterhoedespeler.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen