Moniz ziet kansen tegen "vermoeider" Ajax

12 april 2019, 16:11

Excelsior zal er morgen vol in gaan tegen koploper Ajax in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. Dat zegt de nieuwe trainer van de Rotterdammers, Ricardo Moniz, in zijn vooruitblik op één van de vijf finales die de nummer voorlaatst nog heeft.

Moniz werd eerder deze week aangesteld als opvolger van de vertrokken Adrie Poldervaart. Die leverde zijn contract in na de nederlaag in de degradatiekraker tegen NAC Breda. Moniz opent met een uitwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax, dat moet winnen om PSV voor te blijven aan kop van de ranglijst. Moniz ziet ondanks de goede vorm van Ajax mogelijkheden voor zijn ploeg. "Je hebt net zoveel kans als de tegenstander, dat is elke wedstrijd hetzelfde", zegt de oefenmeester tegen [a,https://www.rijnmond.nl/nieuws/180523/Moniz-over-Ajax-uit-Je-speelt-voor-je-leven#,_blank,RTV Rijnmond].

De intensieve kwartfinale tegen Juventus in de Champions League die Ajax in de benen heeft, zal Excelsior een handje kunnen helpen. "Zij zijn vermoeider met maar twee dagen herstel, maar iedereen weet waar Ajax toe in staat is." Moniz kijkt vooral naar zijn eigen ploeg. "We hebben begin deze week zwaar getraind en moeten dat nu tot uitvoer brengen. Je speelt voor je leven, want je weet hoe moeilijk het is om terug te komen als je eruit gaat."

Moniz is positief gestemd over de afloop van het seizoen voor Excelsior. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen, de potentie is er."

Lees ook: Moniz ziet kwaliteit bij Excelsior: "Adrie heeft goed werk geleverd"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen