Mazraoui stellig: "Dit mogen we niet meer weggeven"

12 april 2019, 16:52

Noussair Mazraoui ziet het competitieslot met vertrouwen tegemoet. De rechtsback van Ajax ontbrak de laatste wedstrijden vanwege een schorsing, maar is er komende zaterdag tegen Excelsior weer bij. Dan kunnen de Amsterdammers concurrent PSV - dat een dag later pas in actie komt - op drie punten zetten. "We hebben nu alles weer in eigen hand", aldus Mazraoui.

Ajax nam afgelopen weekend de koppositie over van PSV na puntenverlies van de Eindhovenaren tegen Vitesse (3-3). De titelkandidaten hebben evenveel punten (71), maar het doelsaldo van Ajax is een stuk beter. "Dit mogen én kunnen we niet meer weggeven", redeneert Mazraoui in gesprek met Ajax TV. De Amsterdammers spelen na het duel met Excelsior nog tegen FC Groningen, Vitesse, De Graafschap en FC Utrecht. PSV treft nog De Graafschap, ADO Den Haag, Willem II, Heracles Almelo en AZ.

Tegen FC Emmen (2-5) en Willem II (1-4) ontbrak Mazraoui bij Ajax. Hij pakte tegen PSV een directe rode kaart en moest daardoor vanaf de tribune de wedstrijden bekijken. Ook het Champions League-duel met Juventus (1-1) moest hij aan zich voorbij laten gaan. "Ik had meer last van spanning dan als ik op het veld sta", vertelt hij. "Ik was een soort kleine hooligan die bij elke kans de lucht in sprong. De eerste helft deden de boys het heel goed: ze creëerden kansen, maar vergaten zichzelf te belonen. De 0-1 net voor rust was pijnlijk, maar meteen na rust David Neres met zijn rechterpoot… dat was geweldig."

Mazraoui pakte twee weken geleden in de topper tegen PSV rood. Bij een 0-1 stand werd de rechtsback weggestuurd nadat hij met zijn voet Angeliño in het gezicht raakte. "Nu kan ik erom lachen omdat we die wedstrijd met 3-1 hebben gewonnen, maar het had zomaar anders kunnen aflopen", erkent hij. "Ik heb niet veel schade bij hem aangebracht en hij zei zelf ook van: er is niks aan de hand. Maar het was natuurlijk gevaarlijk spel. Dan loop je naar beneden en hoor je meteen gejuich. Op de tv zag ik Luuk de Jong vierend weglopen. Dan zakt de moed je wel in de schoenen."

Topfit

Ajax won de kraker uiteindelijk met 1-3, waarna Mazraoui even niet meer in actie kwam. "Ik heb drie wedstrijden achter elkaar niet gespeeld, dus ik voel me superfit. Ik kan zeggen dat ik anderhalve week vakantie heb gehad. Ik heb wat extra daagjes vrij gekregen, maar wel keihard getraind. Lichamelijk voel ik me weer topfit, het heeft me goed gedaan. Maar het is niet zo dat ik het expres heb gedaan, want ik wil elke wedstrijd gewoon spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen