Buijs staat niet stil bij ontslag Olde Riekerink: "Richten op onszelf"

12 april 2019, 17:17

Trainer Danny Buijs kijkt met een speciaal gevoel uit naar de Derby van het Noorden van komende zondag tussen zijn FC Groningen en het geplaagde Heerenveen. Bij winst kan Groningen in het spoor blijven van de concurrentie in de jacht op een ticket voor de play-offs om Europees voetbal.

Bij FC Groningen, waar een aantal spelers een extra vrije dag kreeg afgelopen week, is de burenruzie met Heerenveen natuurlijk een beladen pot. "Veel van de jongens hebben deze wedstrijd voor de winterstop ook gespeeld en een aantal spelers al vaker. Het is duidelijk dat deze wedstrijd iets extra's betekent", zegt Buijs in aanloop naar de derby. Eerder dit seizoen won Groningen dankzij treffers van Django Warmerdam en Ritsu Doan in eigen huis met 2-0 van de Friezen.

Bij Groningen is de sfeer de laatste weken uitstekend. Van de laatste vier wedstrijden werden er drie gewonnen en de ploeg hoeft helemaal niet meer aan degradatiestress te denken, zoals begin dit seizoen. Hoe anders is de sfeer in Heerenveen, waar eerder deze week trainer Jan Olde Riekerink werd ontslagen en waar drie van de vier laatste wedstrijden juist werden verloren. Buijs wilde weinig kwijt over het ontslag van zijn collega. "Wij moeten ons bezighouden met de dingen waarop we zelf invloed hebben. We moeten ons richten op onszelf. We dienen zelf weer goed voor de dag te komen en ons strijdplan goed in te vullen. Dan hebben we de grootste kans op een goed resultaat."

Lees ookOpvolger Olde Riekerink wil Heerenveen weer opladen voor derby

Sfeer

Buijs deelt ook een pluim uit richting de aanhang van FC Groningen. "Bij de thuiswedstrijd was er toen al die mooie sfeeractie met de trein van Friesland naar Groningen. Zaterdagochtend zullen er bij de laatste training in aanloop naar de wedstrijd ook nog supporters zijn met extra steunbetuigingen aan de ploeg. Dat geeft altijd een speciale sfeer."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen