Vrouwen Ajax en PEC Zwolle dankzij thrillers naar bekerfinale

12 april 2019, 22:21

De vrouwen van Ajax en PEC Zwolle hebben zich gekwalificeerd voor de bekerfinale. De Amsterdammers rekenden in eigen huis na een knappe comeback af met Ajax (3-2), terwijl pingels voor de beslissing zorgde bij PEC Zwolle tegen ADO Den Haag.

Ajax – FC Twente: 3-2

Het duel tussen de nummer drie en de koploper van de kampioenspoule ging voor rust gelijk op. In de tweede helft namen de Tukkers afstand in de hoofdstad. Joëlle Smits werd de vrouw van de wedstrijd, want zijn zorgde voor beide doelpunten. Eerst schoot ze na een diepe bal heel koeltjes binnen en met nog een kwart wedstrijd te spelen trof ze ook voor de tweede keer doel. Dat Ellen Jansen tien minuten voor tijd nog een tegentreffer produceerde, leek louter voor de statistieken. Dat was het niet, want het opgeleefde Ajax kwam via Linda Bakker kort voor tijd langszij.

Daardoor werd het verlengen en toen het klokje twee nullen sloeg, bleek Ajax simpelweg fitter en beter. Bakker maakte kort voor het verstrijken van de verlening zijn tweede en bezorgde Ajax zo de winst.

PEC Zwolle – ADO Den Haag: 0-0 (4-2 na strafschoppen)

PEC Zwolle is hekkensluiter in de poule met kampioenen en het verschil met ADO Den Haag is in die competitie zeven punten, maar daar was in bekerverband niets van te zien. De Zwollenaren waren het gehele duel beter, maar wisten in 120 minuten niet te scoren. Via pingels werd de verdiende finaleplek veiliggesteld.