RKC speelt vanaf volgend seizoen weer op natuurgras

13 april 2019, 10:29

Het kunstgras wordt komende zomer uit het Mandemakers Stadion verwijderd en ingeruild voor natuurgras, meldt RKC Waalwijk zaterdag. De Eerste Divisie-club is dolblij dat het na dit seizoen weer op echt gras gaat spelen.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld geeft aan dat er een langgekoesterde wens in vervulling gaat. "De overstap van kunstgras naar natuurgras is altijd één van onze grootste prioriteiten geweest. RKC staat voor voetbal en dat hoort op natuurgras. We willen ons onderscheiden in de faciliteiten en de manier van werken. De terugkeer van een natuurgras van topkwaliteit draagt daar aan bij. We zijn uiteraard niet over één nacht ijs gegaan en hebben ons flink ingelezen over wat voor voeten het in aarde heeft. Met deze keuze bouwen we verder aan een fundament waar we met de club de komende jaren op voort kunnen borduren", vertelt hij.

RKC wacht een drukke zomer, aangezien er ook twee trainingsvelden op de schop gaan. Die worden vervangen en ingeruild voor een natuurgrasveld en een hybridemat. Die velden worden de vaste trainingsvelden van RKC. Direct na de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gaat de vervanging van start in het Mandemakers Stadion.

RKC is bezig aan een goed seizoen in de Eerste Divisie en staat zevende. Vrijdag werd er met 2-4 gewonnen bij Jong AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen