Kokcü wil snel uitgroeien tot vaste Feyenoord-basisspeler

13 april 2019, 10:56

Orkun Kokcü liet zich dit seizoen al meermaals zien in het eerste elftal van Feyenoord, maar heeft nog niet de beschikking over een vaste basisplaats. De pas achttienjarige middenvelder heeft zichzelf als doel gesteld om zich zo snel mogelijk in het elftal te settelen.

Kokcü maakte onder meer indruk in de uitwedstrijd tegen FC Emmen, waarin hij scoorde, en staat momenteel op acht Eredivisie-duels. De frivole middenvelder wil zo snel mogelijk een vaste basiskracht zijn. "Ik moet bij Feyenoord mijn ding doen", zegt hij tegen De Telegraaf. "Dat betekent heel hard werken voor een basisplaats en zorgen dat, als ik ga spelen, ik op tien veel goals maak. Hoeveel? Nou, je moet zeker in de dubbele cijfers komen. Als ik alles zou spelen vind ik dat ik er tussen de tien en vijftien moet maken."

Al op jonge leeftijd mocht de middenvelder zich laten zien bij het eerste elftal. "Dat was in het begin spannend. Nu niet meer. Ik heb kunnen aanhaken qua kracht en fitheid. En qua voetbal ook! Nee, fysiek heb ik geen confrontaties gehad. Ik wil het verschil maken met acties, niet met kracht of tackles op de training. Ach, ik heb één keer op mijn donder gehad. Ik was er net bij en riep wat. Kreeg ik meteen de wind van voren. 'Ga voetballen en minder praten'", blikt hij terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen