Schaars na ontslag Olde Riekerink: "Wij zijn schuldig"

13 april 2019, 14:18

Stijn Schaars is altijd een speler die zijn mening klaar heeft en dat is ook na het ontslag van Jan Olde Riekerink het geval. De captain van sc Heerenveen vindt dat de spelersgroep van de Friese club het boetekleed aan moet trekken na het congé van de oefenmeester.

Olde Riekerink werd woensdag op straat gezet omdat hij er maar niet in slaagde om Heerenveen constant te laten presteren. Volgens Schaars moeten de spelers echter naar zichzelf kijken. "Wij zijn schuldig. De spelers hebben niet gepresteerd en daardoor moest de trainer vertrekken", spreekt hij tegen de Leeuwarder Courant. Schaars is positief over de ontslagen hoofdcoach. "Hij was heel open en legde veel bij ons neer. Hij wilde niet dat we zijn plan uitvoerden, het moest van ons zijn. Ik heb veel met hem gespard. Het is nooit leuk om iemand zo van boord te zien gaan."

Hoewel Schaars dus positief is over Olde Riekerink, heeft het ontslag van de coach hem niet verbaasd. "Maar als je als club iets wilt doen, dan begrijp ik het moment wel", zegt Schaars. "De laatste vier wedstrijden waren niet goed. Het is topsport. De club wil de play-offs halen, een reactie zien. We spelen zondag tegen Groningen gewoon een hartstikke belangrijke wedstrijd."

Schaars is realistisch genoeg om te beseffen dat het niet ineens veel beter zal gaan. "De kwaliteiten van de spelers blijven hetzelfde. Je merkt wél aan de jongens dat er echt iets moet veranderen. Er moet een team staan dat voor elke meter strijdt", aldus de captain van de nummer tien van de Eredivisie. Bij Heerenveen staat Johnny Jansen nu als interim-coach voor de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen