Jong talent Wijndal droomt van toekomst in Spanje of Engeland

13 april 2019, 16:04

Owen Wijndal begon tegen De Graafschap voor het eerst dit seizoen in de basis. De negentienjarige back van AZ wacht op zijn kans in het eerste, maar erkent op de clubwebsite dat hij zichzelf meer dan klaar vindt voor een basisplaats.

De jongeling geeft toe dat hij geregeld op trainingen aan coach John van den Brom duidelijk maakt dat hij zijn kans in het eerste wil pakken. Zijn reden is duidelijk: "Omdat ik vaker wil spelen in het eerste. Dan moet ik de trainer het gevoel geven dat ik er graag in wil staan. Voor nu moet ik dus nog geduld hebben en mijn kans pakken als die komt."

Nu maakt Wijndal vooral minuten bij Jong AZ, dat een rol in de marge speelt in de Eerste Divisie. Omdat de verdediger wel met het eerste elftal meetraint, merkt hij veel kwaliteitsverschil. "Ik leer dan ook het meest op het fysieke gebied. Als een ploeg wel de lange bal speelt, dan moet ik het duel goed aan kunnen gaan."

Voor nu is een basisplaats in het eerste elftal het doel, maar Wijndal hoopt later op een avontuur in een buitenlandse topcompetitie. "In de Spaanse competitie wordt over het algemeen wat ander voetbal gespeeld, wat technischer. Dat past denk ik bij mij. Maar Engeland lijkt me ook fantastisch, mede door alles om het voetbal heen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen