Penaltymomenten zorgen voor verbazing bij De Ligt

13 april 2019, 21:35

Matthijs de Ligt heeft zijn vraagtekens bij het optreden van de VAR en scheidsrechter Pol van Boekel. De aanvoerder van Ajax is van mening dat hij voor rust al een penalty had moeten krijgen. Die kreeg hij niet, terwijl er bij de wél toegekende strafschop in de tweede helft volgens De Ligt weinig aan de hand was.

"Iemand anders dekte mij en hij trok me naar achteren voor mijn gevoel. Ik kon niks meer doen, dus ging ik naar de grond. Voor mijn gevoel was het een honderd procent penalty, maar de scheidsrechter vond het te licht. Dat is zijn keuze, dus dat moeten we respecteren", reageerde de captain na afloop van de gewonnen wedstrijd bij FOX Sports. Hij doelt op een moment kort voor rust, waar hij bij een corner naar de grond werd getrokken.

De tweede helft werd wel gekenmerkt door een penalty na een overtreding op De Ligt. Op aanraden van de VAR wees Van Boekel ditmaal wel naar de stip, tot verbazing van De Ligt. "Ik vond de eerste meer een strafschop dan de tweede, maar ik tik de bal omhoog en hij schiet tegen mijn voet aan. Ik heb pijn, dus ik ga naar de grond."

De Ligt was te spreken over het veldspel van zijn ploeg en is blij met de zes gemaakte treffers. Achterin kon het wel beter, wees hij naar de twee tegengoals. "Dat is zonde en onnodig. Het zijn toch twee goals die je minder hebt op je doelsaldo."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen