Gisteren gemist: blessure voor De Jong, boze Clasie en Seuntjens

14 april 2019, 00:30   Bijgewerkt: 13 april 2019, 23:57

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 13 april.

Ajax maakt er zes tegen Excelsior, maar schrikt na wissel De Jong

Zonder zich bovengemiddeld te hebben ingespannen heeft Ajax zaterdagavond tegen Excelsior geen fout gemaakt in de titelstrijd. De koploper van de Eredivisie versloeg de Rotterdammers, die voor het eerst onder leiding stonden van Ricardo Moniz, met grote cijfers: 6-2. Klaas-Jan Huntelaar was aan de kant van Ajax de uitblinker met drie treffers, terwijl Dusan Tadic er twee maakte. Enig smetje op de grote zege was het uitvallen van Frenkie de Jong in de eerste helft.

Feyenoord dankt Berghuis en overleeft domme actie Jørgensen

Feyenoord heeft met de nodige moeite geprofiteerd van de misstap van AZ, dat eerder op zaterdagavond verloor van ADO. In een wat gezapig duel tegen Heracles Almelo hadden de Rotterdammers voor rust de volledige controle en maakte Steven Berghuis de 1-0, waarna de tweede helft op een teleurstelling leek uit te draaien. Heracles maakte direct na de thee de 1-1, waarna Feyenoord met tien man verder moest door een oliedomme actie van Nicolaï Jørgensen. Steven Berghuis redde uiteindelijk de meubelen met een rake penalty in de slotfase van de wedstrijd (2-1).

Van Persie baalt van gedrag Clasie en vindt rode kaart onterecht

Robin van Persie is niet te spreken over het gedrag van Jordy Clasie. De ervaren aanvaller verving de vice-captain een kwartier voor tijd, tot boosheid van Clasie. De middenvelder verliet uiterst straat het veld en weigerde een hand van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Seuntjens boos om reservebeurt: "Ik vind mezelf namelijk beter"

Ralf Seuntjens is niet te spreken over zijn reserverol bij VVV-Venlo. Na afloop van het gelijkspel bij Fortuna Sittard (1-1) laat de middenvelder annex aanvaller van de Limburgers zich uit over zijn plaats op de bank. "Ik vind mezelf beter, dus vind ik ook dat ik hoor te spelen."

Dortmund koploper, United dankt pingels en Atlético wint

Borussia Dortmund is weer de koploper in de Bundesliga. Met dank aan Jadon Sancho werd er simpel afgerekend met FSV Mainz 05. In Spanje won Atlético Madrid van Celta de Vigo, terwijl Manchester United dankzij twee elfmeters afrekende met West Ham United.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen