Turpin moet Juventus - Ajax in goede banen leiden

14 april 2019, 11:46

De UEFA heeft Clément Turpin aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd tussen Juventus en Ajax van aanstaande woensdag. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de Amsterdammers te maken met de Franse scheidsrechter. Turpin floot Ajax eerder al tegen Dinamo Kiev en Bayern München.

De eerste keer dat Ajax dit seizoen te maken kreeg met Turpin, was in eind augustus. De Amsterdammers zetten toen een grote stap richting de groepsfase van de Champions League door Dinamo Kiev met 3-1 te verslaan. Turpin gaf dat duel Nicolás Tagliafico - die in Turijn ontbreekt vanwege een schorsing - en Klaas-Jan Huntelaar een gele kaart.

Een paar maanden later, in december, hanteerde Turpin de fluit tijdens het laatste groepsduel met Bayern München (3-3). De Franse scheidsrechter had een drukke avond en deelde vijf gele en twee rode kaarten uit. Maximilian Wöber, tegenwoordig speler van Sevilla, en Thomas Müller werden in de Johan Cruijff ArenA van het veld gestuurd. Tagliafico kreeg ook toen geel van Turpin, evenals Matthijs de Ligt en Daley Blind.

Ajax hoopt dinsdag in Turijn te stunten door ten koste van Juventus de halve finale van de Champions League te bereiken. Het heenduel in de Johan Cruijff ArenA eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen