Van Bommel: "Niet mee eens dat we niet op doelsaldo spelen"

14 april 2019, 12:12

Mark van Bommel heeft zijn beslissing toegelicht om tegen De Graafschap met Mohammed Ihattaren en Michal Sadilek te starten. De keuze voor de jonge middenvelders is opvallend, daar PSV niet alleen moet winnen maar ook aan het doelsaldo moet werken. Supporters van de Eindhovenaren hoopten dat Van Bommel zou vasthouden Gastón Pereiro en weer eens zou kiezen voor Érick Gutiérrez.

De trainer van de Eindhovenaren heeft er echter voor gekozen om met Ihattaren en Sadilek te starten in plaats van Pereiro en Jorrit Hendrix. "Het niveau op de trainingen is extreem hoog, iedereen zit heel dicht bij elkaar. Daarom heb ik nu meer meerdere keuzes", licht Van Bommel in gesprek met FOX Sports de dubbele wijziging op het middenveld toe. "Je kunt niet altijd aan dezelfde spelers vasthouden, tenzij zij duidelijk beter zijn. Dat is het mooie aan een elftal: er zijn altijd spelers die gedurende het seizoen beter worden."

Van Bommel hield voor de winterstop (bijna) altijd vast aan een middenveld bestaande uit Pablo Rosario, Hendrix en Pereiro. In de tweede seizoenshelft verandert de samenstelling van de middelste linie echter vaak. "Voor de winterstop speelde ik bijna altijd met dezelfde elf en zeiden ze: waarom wissel je niet? Nu wissel ik en is het: waarom hou je niet aan hetzelfde elftal vast? Dat snap ik, maar ik bepaal uiteindelijk de opstelling", aldus de trainer van PSV.

Wint PSV van De Graafschap, dan komt het in punten gelijk met Ajax. De Eindhovenaren hopen zondag ook aan het doelsaldo te werken. "Daar denken we al het hele seizoen aan. Als je ons ziet voetballen, dan gaan we altijd door. Daarom scoren we ook heel vaak op het einde. Ik ben het er niet mee eens dat we niet op doelsaldo spelen. Je speelt om te winnen en zo'n groot mogelijke uitslag neer te zetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen