Poldervaart was ook opgestapt als Excelsior niet van NAC verloor

14 april 2019, 12:59

Na de nederlaag tegen NAC Breda (1-2) besloot Adrie Poldervaart op te stappen als trainer van Excelsior. De verliespartij was echter niet de druppel die de emmer deed overlopen; Poldervaart had ook bij een andere uitslag zijn contract ingeleverd. Dat vertelt hij bij De Tafel van Kees.

"De wisselwerking tussen mij en de groep vond ik in z'n algemeen onvoldoende. Dat had te maken met wat ik erin stopte en wat ik ervoor terugkreeg. De spelers deden alles in overleg, maar ik miste wel de intensiteit. Ik heb vaak gezien hoe het kan en hoe het moet", aldus Poldervaart. "Na de winterstop begonnen we fantastisch, maar daarna werd ik toch weer bevestigd in mijn ideeën."

Poldervaart, inmiddels opgevolgd door Ricardo Moniz, geeft aan dat hij ook als Excelsior had gelijkgespeeld of gewonnen tegen NAC hij zou zijn gestopt. Vlak na de wedstrijd leverde hij zijn contract in bij Ferry de Haan en Wouter Gudde. Dat is een heel lastige beslissing geweest. "Iedereen vergeet dat ik daar 26 jaar heb gezeten, ik kom daar meer dan de helft van mijn leven. Ik gooi één jaar en drie maanden contract weg en het is niet zo dat ik in het geld zwem."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen