Clubtopscorers Lammers en Mahi missen Derby van het Noorden

14 april 2019, 13:37

Zowel sc Heerenveen als FC Groningen moet het zondagmiddag in de Derby van het Noorden stellen zonder zijn clubtopscorer. Sam Lammers is geblesseerd en moet de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion aan zich voorbij laten gaan. Mimoun Mahi kampt eveneens met een blessure.

Heerenveen speelt zondag zijn eerste wedstrijd sinds het ontslag van Jan Olde Riekerink, die midweeks aan de kant werd gezet. Zijn tijdelijke opvolger, Johnny Jansen, voert noodgedwongen enkele wijzigingen door. Basisplaatsen zijn er voor Morten Thorsby en Yuki Kobayashi. Michel Vlap - die net als Lammers dit seizoen al veertien keer scoorde - schuift door naar de voorhoede.

Bij Groningen ontbreekt Mahi, die met slechts zeven doelpunten de meeste goals van zijn club heeft gemaakt. Iliass Bel Hassani keert door de afwezigheid van Mahi terug in de basis van de Groningers, die bij een overwinning naar de zevende plaats stijgen.

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Schmidt, Høegh, Pierie, Woudenberg; Rienstra, Thorsby, Kobayashi; Van Bergen, Van Amersfoort, Vlap

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker; Doan, Memisevic, Reis, El Hankouri; Bel Hassani, Sierhuis

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen