PSV komt goed weg met zege en houdt aansluiting met Ajax

14 april 2019, 14:17

PSV heeft de wedstrijd tegen De Graafschap winnend afgesloten. Na een belabberd slechte eerste helft, waarin Delano Burgzorg De Graafschap op voorsprong zette, herstelde de ploeg uit Eindhoven zich in de tweede helft goed. Een benutte strafschop van Steven Bergwijn en een intikker van Luuk de Jong bezorgden de thuisploeg uiteindelijk een 2-1 zege op de laagvlieger uit Doetinchem.

De Graafschap begon vol zelfvertrouwen aan het duel tegen PSV. Ondanks het verschil op de ranglijst probeerde de uitploeg zijn eigen spel te spelen. Coach Henk de Jong verving voor aanvang van de wedstrijd de geschorste Azor Matusiwa voor de aanvallender ingestelde Fabian Serrarens. Toch was de eerste grote kans voor PSV. Een lange bal van Jeroen Zoet werd door de verdediging van De Graafschap verkeerd ingeschat, waardoor Hirving Lozano op doel kon schieten. Zijn inzet vloog buiten het bereik van Nigel Bertrams via de buitenkant van de paal naast.

PSV kwam maar moeilijk aan voetballen toe op de helft van De Graafschap, dat fel verdedigde. De thuisploeg was afhankelijk van foutjes in de achterhoede van de uitploeg om tot gevaar te komen, maar een doelpunt leverde het niet op. De aanvallende tactiek van De Graafschap-coach De Jong leverde halverwege de eerste helft zelfs een doelpunt op. Leeroy Owusu gaf de bal in volledig vrijstaande positie voor en Delano Burgzorg kopte de bal simpel langs Zoet. Er was geen PSV-verdediger die het Burgzorg lastig kon maken bij het koppen.

Ietwat gelukkig kwam Mohammed Ihattaren vlak voor rust eerder bij de bal dan Bertrams, die vlak daarvoor Steven Bergwijn had afgestopt. Zijn voorzet viel voor de voeten van de volledig vrijstaande Lozano, die de bal alleen nog in een leeg doel hoefde te schuiven. De Mexicaan vatte de eerste helft van PSV echter goed samen en schoof de bal naast. Vlak voor rust leek PSV alsnog op gelijke hoogte te komen. De Jong kopte de bal via de handen van Bertrams op de lat, waarna Lozano de bal in het lege doel kopte. De Jong stond hiervoor echter in buitenspelpositie. Een goede beslissing van arbiter Lindhout en zijn assistent om het doelpunt af te keuren.

Na rust leek PSV wél wakker. Bergwijn en Lozano kregen kansen om het doel van Bertrams onder vuur te nemen, maar beide keren was de keeper van De Graafschap een sta-in-de-weg. Ook Pablo Rosario kon de trekker randje zestien overhalen, maar hij schoot naast. De grootste kans was voor De Jong, die de bal na een voorzet van Angeliño volledig vrij in het doel van De Graafschap kon tikken. Hij schoot de bal echter door het midden, waardoor Bertrams zijn doel schoon hield met een knappe reflex.

Na deze treffer bleef PSV aandringen in de veronderstelling dat het doelsaldo flink verbeterd moest worden om dichter bij Ajax te komen. Toch was het De Graafschap dat het dichtst bij een doelpunt was. Een voorzet van Tutuarima werd door Daniël Schwaab richting zijn eigen doel gekopt, maar tot opluchting van de verdediger tikte Zoet de bal over het doel. Het was ook meteen het laatste wapenfeit in deze wedstrijd, waarin PSV in de tweede helft orde op zaken stelde.

Opstellingen en beoordelingen*:

PSV: Jeroen Zoet 6,5; Denzel Dumfries 6,5, Daniël Schwaab 5, Nick Viergever 5,5, Angeliño 6; Pablo Rosario 4,5, Mohammed Ihattaren 5 (Donyell Malen 6), Michal Sadílek 5,5; Hirving Lozano 4, Luuk de Jong 6,5, Steven Bergwijn 6,5 (Cody Gakpo -)

De Graafschap: Nigel Bertrams 7,5; Leeroy Owusu 6,5 (Ruben Ligeon -), Bart Straalman 6, Sven Nieuwpoort 6 (Lars Nieuwpoort 6), Jordy Tutuarima 6; Fabian Serrarens 5, Javier Vet 6, Youssef El Jebli 6; Furdjel Narsingh 6 (Daryl van Mieghem -), Charlison Benschop 6,5, Delano Burgzorg 7

Man of the Match: Nigel Bertrams

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen