De Jong: "Zuur dat we precies vandaag zo'n dag hebben"

14 april 2019, 14:45

Luuk de Jong hoopte zondagmiddag met PSV aan het doelsaldo te kunnen werken, maar mocht uiteindelijk van geluk spreken dat het geen punten liet liggen tegen De Graafschap. De Eindhovenaren keken halverwege de wedstrijd tegen een 0-1 achterstand aan en sleepten met de nodige moeite een overwinning uit het vuur. Luuk de Jong baalt dat PSV zoveel kansen onbenut liet tegen de Superboeren.

De Jong vindt dat PSV veel vaker had moeten scoren en is het derhalve oneens met de stelling dat de Eindhovenaren goed zijn weggekomen met de 2-1 zege. "Het is zuur dat we precies vandaag zo'n dag hebben. In de eerste helft kregen we zo'n zes à zeven honderd procent kansen, maar die gingen er niet in. Dan staan we met rust met 0-1 achter en weten we dat we moeten blijven doordrukken. Dat doen we door een heleboel kansen te creëren, een penalty te scoren en een goal te maken. Maar goed wegkomen… zoveel heeft De Graafschap niet gecreëerd vandaag."

PSV is door de zege in punten gelijk gekomen met Ajax, dat zaterdagavond met 6-2 won van Excelsior. Het doelsaldo van de Amsterdammers (een verschil van twaalf goals) is echter een stuk beter. De Jong verwacht niet dat het PSV nog gaat lukken om op doelsaldo de grote concurrent te passeren. "Maar niks is onmogelijk in het voetbal. Volgende week moeten we thuis tegen ADO. Het enige wat telt is de drie punten, dan moeten we kijken hoe de wedstrijd loopt", aldus De Jong in gesprek met FOX Sports.

"Of we kampioen worden als we vier keer winnen? Ik hoop het, dat is moeilijk te zeggen. Er zijn nog vier wedstrijden en er kan van alles gebeuren. Zelf moet je ook de wedstrijden zien te winnen. We hebben het niet in eigen hand, dus moeten het afwachten. We hopen dat Ajax nog punten laat liggen", besluit de captain.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen