Bergwijn: "Onbewust toch bezig met scoren, scoren, scoren"

14 april 2019, 15:55

PSV hoopte zondag tegen De Graafschap aan het doelsaldo te werken, maar slaagde daar niet in. Uiteindelijk wonnen de Eindhovenaren met de nodige moeite van de degradatiekandidaat. Steven Bergwijn vermoedt dat PSV iets te veel bezig was met het maken van doelpunten.

"Het was misschien een beetje te geforceerd. Onbewust ben je toch bezig met scoren, scoren, scoren. En dan lukt het juist niet. We moeten juist geduld bewaren. Daar hebben we ook over gesproken", aldus Bergwijn in gesprek met Omroep Brabant. De aanvaller maakte vanaf de strafschopstip de gelijkmaker, waarna Luuk de Jong even later de winnende goal maakte.

PSV is door de zege in punten gelijk gekomen met Ajax, maar heeft wel een veel minder doelsaldo. "In deze fase van de competitie moet je gewoon winnen. Alleen dat telt. We hebben tegen De Graafschap heel veel kansen gecreëerd. Je hebt soms wedstrijden waarin die ballen er niet in gaan. Vandaag was ze zo eentje. Maar goed, we hebben nog vier wedstrijden te gaan en alles is nog open", besluit de aanvaller.

Lees ook:

- De Jong: "Zuur dat we precies vandaag zo'n dag hebben"

- Van Bommel opgelucht: "Achteraf blij dat we de wedstrijd winnen"

- Henk de Jong: "We verdienen het om in de Eredivisie te blijven"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen