Sparta blameert zich en zet FC Twente op matchpoint

14 april 2019, 16:26

Voor de tweede week op rij heeft Sparta Rotterdam niet gewonnen in de Eerste Divisie. De nummer twee van de ranglijst kwam zondag op voorsprong tegen TOP Oss, maar ging toch op pijnlijke wijze onderuit: 1-4.

Sparta moest winnen om nog enigszins een klein sprankje hoop op de titel te koesteren. Deroy Duarte hielp de Rotterdammers aan een goede start door na zeven minuten de 1-0 tegen de touwen te schieten. Lang bleef die voorsprong echter niet staan. Oss-verdediger Hennos Asmelash profiteerde van matig keeperswerk van Roy Kortsmit.

Oss knokte zich dus terug in de wedstrijd en ging er in de tweede helft volledig overheen. Kort na de pauze miste Oss nog enkele kansen, maar daarna sloeg het hard toe. In de 72ste minuut maakte Bryan Smeets de 1-2 en een minuut later was het weer raak. Kortsmit bracht nog redding op een inzet van Smeets, maar Huseyin Dogan was alsnog doeltreffend. Hij maakte het vervolgens nog erger voor Sparta door de 1-4 op de borden te zetten. Overigens was het opmerkelijk dat Edouard Duplan in de eerste helft als invaller in het veld kwam en in de tweede helft weer gewisseld werd.

Oss doet goede zaken in de strijd om de play-offs en Sparta heeft ervoor gezorgd dat Twente de titel bijna niet meer kan ontgaan. Wint de koploper vrijdag op bezoek bij Jong Ajax, dan keert het na een jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie.