Evenwichtige derby levert Heerenveen en Groningen punt op

14 april 2019, 16:32

De vijftigste editie van de derby van het noorden heeft sc Heerenveen en FC Groningen allebei een punt opgeleverd. Dat gaf de verhoudingen goed weer, de Friezen hadden in de eerste helft verdiend de leiding genomen en moesten die na rust weer afstaan na een sterke fase van Groningen. Heerenveen, dat onder leiding stond van interim-trainer Johnny Jansen, zal het minst tevreden zijn. Het kreeg in de slotseconden nog een megakans op de 2-1 en schiet helemaal niks op met dit gelijkspel.

Dat leek niet de hoogste prioriteit te zijn, Groningen zakte op kenmerkende wijze in en liet de bal aan Heerenveen. Dus werd het een eenzijdige eerste helft, waarin Heerenveen nauwelijks bij machte was om de hechte defensie van Groningen uit elkaar te spelen. Het lukte de Friezen slechts twee keer, de tweede keer was het ook raak. Pelle van Amersfoort, die de geblesseerde Sam Lammers verving, stuitte na 25 minuten eerst nog op Sergio Padt. Tien minuten later was het wel raak, hij kopte een voorzet van Lucas Woudenberg hard tegen de touwen.

Daarmee had de tamme Derby van het Noorden eindelijk wat het nodig had. De tweede helft was daarom veel leuker om te kijken, nu toonde ook Groningen vechtlust. Hier en daar werd het onvriendelijk, maar tegelijk ook spannend. Het spel ging op en neer: Heerenveen raakte via Ben Rienstra de paal, Groningen zag Warner Hahn na een uur spelen een dubbele redding verrichten.

Met nog een kwartier op de klok kon het duel nog altijd alle kanten op, ook al was Groningen de bovenliggende partij. Heerenveen had namelijk de hoop op een overwinning nog niet opgegeven. Het moest winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de play-offs. In de absolute slotminuut had het nog gekund, maar invaller Jizz Hornkamp schoot tegen Padt op. Dus was 1-1 de eindstand van een evenwichtige derby, die slechts bij vlagen boeiend was.

Opstellingen en beoordelingen*:

sc Heerenveen: Warner Hahn 7, Doke Schmidt 7, Daniël Høegh 6, Kik Pierie 5, Lucas Woudenberg 6.5, Ben Rienstra 6.5, Morten Thorsby 5, Yuki Kobayashi 5 (79. Rodney Kongolo -), Michel Vlap 5 (87. Jizz Hornkamp -), Pelle van Amersfoort 7, Mitchell van Bergen 4.5 (84. Dennis Johnsen -).

FC Groningen: Sergio Padt 6.5, Deyovasio Zeefuik 6, Mike te Wierik 6, Julian Chabot 5, Tim Handwerker 5.5, Samir Memisevic 6.5, Ludovit Reis 6.5, Ritsu Doan 4.5 (52. Paul Gladon 7), Mohamed El Hankouri 5 (59. Thomas Bruns 6.5), Iliass Bel Hassani 6, Kaj Sierhuis 5.5 (87. Michael Breij -).

Man of the match: Warner Hahn

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen