Willem II wint matig duel en houdt zicht op play-offticket

14 april 2019, 16:36   Bijgewerkt: 14 april 2019, 16:48

In een matige wedstrijd heeft Willem II met 2-0 gewonnen van PEC Zwolle. Na een furieuze start van de Tilburgers zakte het niveau van de wedstrijd ver terug, maar een eigen doelpunt van Mike van Duinen voorkwam dat de eerste helft volledig vergeten werd. In de tweede helft startte PEC Zwolle sterk, maar na een goed doelpunt van Alexander Isak na een fout van Vito van Crooy nam Willem II de volledige controle over en kwam PEC er niet meer aan te pas. Willem II leek in de ultieme slotfase nog op 3-0 te komen nadat Mickey van der Hart Fernando Lewis neerhaalde in het strafschopgebied, maar Isak was dit keer niet koelbloedig genoeg het buitenkansje te benutten.

Willem II begon sterk aan de eerste helft. De ploeg van Adrie Koster had veel meer balbezit dan de Zwollenaren en als het de bal verloor, werd er door de gehele ploeg hoog druk gezet, waardoor de Tricolores de bal vaak al snel weer in eigen bezit hadden. PEC liet veel toe, maar rond het strafschopgebied stonden de blauw-witten goed opgesteld, waardoor Mickey van der Hart pas in de achttiende minuut voor het eerst handelend hoefde op te treden op een schot van Isak, die zichzelf knap vrijspeelde.

Waar de eerste helft als een nachtkaars leek uit te gaan, was er nog een hoogtepunt; een doelpunt van Willem II. Na een snel genomen vrije trap werd Isak in het strafschopgebied aangespeel. Hij gaf na een paar kapbewegingen een lage voorzet die door PEC-speler Mike van Duinen in het eigen doel werd gewerkt. Isak leek bij deze voorzet buitenspel te staan, maar doordat Bram van Polen de buitenspelval niet beheerste, hoefde de VAR niet in te grijpen.

PEC Zwolle kwam in de tweede helft beter uit de kleedkamers, wat voor een kentering in het spelbeeld zorgde. Al snel was er dan ook de eerste kans voor de Zwollenaren via de ingevallen Lennart Thy, maar zijn schot kon makkelijk gepareerd worden. Omdat het spel vaak onnauwkeurig was, kwam de ploeg van Jaap Stam niet verder. Deze onnauwkeurigheid bleek uiteindelijk fataal voor de Zwollenaren; nadat van Crooy de bal op het middenveld makkelijk verloor, kon Dankerlui snel uitbreken en de bal afgeven aan Isak. Hij wist, na een goede beweging, Van der Hart te verschalken met een geplaatst rollertje.

In blessuretijd leek Willem II nog op 3-0 te komen, nadat van der Hart te laat was en in plaats van de bal de benen van Fernando Lewis greep. Isak, die tot nu toe uitblonk in het nemen van strafschoppen, liet echter na ook dit buitenkansje te benutten. Veel deed het er echter niet meer toe, want de eindstand bleef in het voordeel van de Tilburgers, die hiermee zicht houden op de play-offs voor Europees voetbal.

Opstellingen en beoordelingen*:

Willem II: Timon Wellenreuther 6,5; Fernando Lewis 6, Jordens Peters 6, Thomas Meißner 6, Diego Palacios 6; Renato Tapia 6 (85. Vurnon Anita -), Pol Llonch 7, Daniel Crowley 7; Marios Vrousai 6 (30. Damil Dankerlui 6,5), Alexander Isak 6,5, Vangelis Pavlidis 6 (90. Dries Saddiki -).

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 6; Bram van Polen 5,5, Thomas Lam 6 (43. Ouasim Bouy 6), Darryl Lachman 5, Kenneth Paal 6; Kingsley Ehizibue 5,5, Gustavo Hamer 5, Pelle Clement 5 (84. Zian Flemming -), Younes Namli 5,5 (26. Lennart Thy); Mike van Duinen 5,5, Vito van Crooy 5.

Man of the Match: Pol Llonch

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.