Pierie: "Ajax de club in Nederland die het beste bij me past"

14 april 2019 – Het is nog niet helemaal in kannen en kruiken, maar niets lijkt de overstap van Kik Pierie naar Ajax nog in de weg te staan. De verdediger van sc Heerenveen heeft zondag bevestigd dat hij midweeks in Amsterdam is geweest.

Pierie: "Ajax de club in Nederland die het beste bij me past"

Toch hield hij zondag na de wedstrijd tegen FC Groningen (1-1) nog een kleine slag om de arm. "Ik heb nog niet officieel getekend. En zolang dat nog niet is gebeurd, ben ik nog geen werknemer van Ajax", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant. Toch lijkt hij spoedig te tekenen in Amsterdam. "Ajax is de club in Nederland die het beste bij me past. Als je kijkt naar hun filosofie, naar het type voetbal dat ze spelen."

De achttienjarige verdediger beseft dat hij bij Ajax aan de bak zal moeten. "Als het allemaal doorgaat, is dit een uitdaging die ik aan moet gaan. En dan moet ik maar laten zien dat ik bij de beste elf spelers hoor. Zo gaat dat bij een topclub. Je krijgt geen garanties op speeltijd. Het is aan mij de taak om te laten zien wat ik kan. Dat ik ook op dat niveau thuishoor."

Eerst wil de Fries het seizoen in Heerenveen goed afsluiten. "Daar wil ik me in ieder geval nog vier wedstrijden op focussen. Wij willen de play-offs halen. Dan moet er nog wat gebeuren, want momenteel staan wij nog niet op een plek die daar recht op geeft."

Ajax

gerelateerd