Drie wervelende minuten brengen Liverpool aan kop in titelrace

14 april 2019, 19:22

Met nog vier speelronden te gaan is het nog altijd bloedstollend spannend in de Premier League. Manchester City won eerder vandaag en dus kon Liverpool niet achterblijven. Dat deed de ploeg van Jürgen Klopp ook niet: in een intense en spannende topper werd Chelsea met 2-0 verslagen. Mohamed Salah was de uitblinker met een geweldige pegel. The Reds staan door de winst weer bovenaan in Engeland.

Omdat Manchester City eerder vandaag met 1-3 won bij Crystal Palace, lag de druk zondag direct weer bij Liverpool. De ploeg van Jürgen Klopp slaagde er in een spannende eerste helft echter nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Met Virgil van Dijk in de basis had de thuisploeg wel de overhand, maar kreeg het nauwelijks kansen. De spanning was te snijden op de tribunes van Anfield Road en leek ook grip te krijgen op de spelers van Liverpool.

Wat hielp voor Liverpool, was dat het team geweldig uit de kleedkamers kwam voor de tweede helft. Liverpool werd in de eerste vijftig minuten zelden gevaarlijk, maar zette in de 51ste minuut ineens de turbo aan. Jordan Henderson, die Georginio Wijnaldum uit de basis hield, brak door op rechts en legde de bal met veel gevoel neer bij de tweede paal. Daar stond Sadio Mané klaar om af te drukken. De goal van de Speler van de Maand maart in de Premier League zorgde voor een golf van geluid en vreugde op Anfield.

Bovendien gaf de treffer Liverpool een enorme boost. De ploeg wervelde verder en scoorde twee minuten later opnieuw. Dat gebeurde op geweldige wijze. Mohamed Salah, die midweeks nog belachelijk werd gemaakt door Chelsea-fans die hem op schandalige wijze uitjouwden, sloeg genadeloos toe. De buitenspeler kwam vanaf rechts naar binnen en veegde de bal prachtig in de verre kruising tegen zijn oude club: 2-0. Het was al zijn negentiende goal van dit Premier League-seizoen, waardoor hij samen met Sergio Agüero topscorer is.

Opvallend genoeg kwam daarna Chelsea ineens opzetten. Met Eden Hazard als valse spits werd het in de minuten daarna gevaarlijk. De Belgische smaakmaker werkte de bal na een geweldige aanname op de paal en stuitte kort daarna op keeper Alisson Becker. Liverpool kwam dus even goed weg, maar nam daarna weer de overhand. Met Wijnaldum als invaller hield de ploeg de wedstrijd stevig in de greep en kwam het nauwelijks meer in problemen.

Met nog vier duels te gaan staat Liverpool twee punten boven Manchester City. Die ploeg heeft nog wel een duel in te halen, maar heeft ook een moeilijker schema. Het speelt namelijk nog tegen Tottenham Hotspur (thuis) en Manchester United (uit). Daardoor kan de stap die Liverpool zondag heeft gezet, reusachtig worden genoemd. Voor Liverpool is Wolverhampton Wanderers-thuis op papier de moeilijkste wedstrijd die nog wacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen