Blind: "We moeten iets tastbaars overhouden aan dit jaar"

15 april 2019, 15:33

Het zijn de weken van de waarheid voor Ajax. De Amsterdammers zijn nog in de race voor drie prijzen, maar kunnen over enkele weken ook zomaar met lege handen staan. "We moeten iets tastbaars overhouden aan dit jaar. Voor complimenten alleen doen we het niet", aldus Daley Blind.

De verdediger beseft dat Ajax aan een topseizoen bezig is waarin het met name in de Champions League veel indruk heeft gemaakt. "En dan te bedenken dat we in juli en augustus nog drie voorronden moesten overleven om aan het toernooi mee te kunnen doen. In voorgaande jaren was dat vaak al een brug te ver", zegt hij in Het Parool.

Ajax hoopt woensdag in Turijn kwalificatie voor de halve finale van het toernooi te bewerkstelligen. "Bayern München, Real Madrid, thuis tegen Juventus: we zijn in geen enkele wedstrijd de mindere geweest", meent de Oranje-international. "We creëren overal onze kansen en maken onze goals. Dat gevoel moeten we meenemen. Doen wat we altijd doen: durf en lef tonen. En dan moet het een beetje meezitten: het wedstrijdverloop, het scoreverloop. Net als uit tegen Real Madrid."

Na het duel met Juventus vervolgt Ajax de strijd om de landstitel met uitwedstrijd tegen FC Groningen. Op 5 mei staat de bekerfinale tegen Willem II op het programma.

Denk jij dat Ajax in Turijn van Juventus wint? Zet in en win vijf keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen