Blik op de krankzinnige CL-cijfers van Cristiano Ronaldo

16 april 2019, 09:07   Bijgewerkt: 16 april 2019, 12:34

Eigenlijk flirt Cristiano Ronaldo continu met het onmogelijke in de Champions League. Het miljardenbal is al jaren zijn natuurlijke habitat waarin hij het ene krankzinnige record aflost door het andere. Het is een hoofdpijndossier voor Ajax, dat vanavond (dinsdag) in Turijn moet proberen om de veelvraat in toom te houden. FCUpdate.nl werpt voorafgaand aan de ontmoeting een blik op de statistieken van CR7.

Dit seizoen

De cijfers van Ronaldo in dit Champions League-toernooi vallen tegen als we die vergelijken met zijn eerdere prestaties. In het shirt van Real Madrid voelde hij zich als een vis in het water in de Champions League. Het hoogtepunt was het seizoen 2013/2014, waarin hij met Real 'La Decima' won. Met zeventien (!) doelpunten in dat jaar speelde de Portugees een hoofdrol. Niet eerder scoorde een speler zo vaak in één Champions League-seizoen.

Acht hattricks

Ronaldo is in thuiswedstrijden in de Champions League doorgaans nog net iets beter dan in uitduels, zo liet hij ook tegen Atlético zien. Hij maakte toen een hattrick, iets wat hij al zeven keer eerder presteerde in de Champions League. Liefst 35 keer scoorde hij twee keer of vaker in een Champions League-wedstrijd. Het zijn duizelingwekkende statistieken van Ronaldo, die momenteel op 125 CL-goals staat.

Een geweldig aantal voor Ronaldo, die echter bijzonder lang moest wachten op zijn eerste Champions League-goal. Dat maakt zijn huidige statistieken eigenlijk nog krankzinniger dan ze al zijn. Als jonge aanvaller van Manchester United kwam hij pas in zijn dertigste CL-wedstrijd (tegen Debrecen) tot scoren. Het kostte hem daarna 131 wedstrijden om de grens van honderd doelpunten te bereiken.

Denk jij dat Neres én Tadic tegen Juventus scoren? Zet in en win vijftien keer je inzet terug!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen