Stegeman witheet: "Ik ben me vanavond kapotgeschrokken"

15 april 2019, 23:50

Go Ahead Eagles liet maandag de kans liggen om alvast een ticket voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie te pakken. Bij Jong Ajax, dat niet in grootste vorm steekt, werd met 5-2 verloren. Tot grote woede van trainer John Stegeman.

De verslaggever van RTV Oost vroeg na het duel wat voor wedstrijd de coach had gezien. "Een wedstrijd gezien? Ik denk dat wij vanavond zijn overklast door Ajax", counterde hij fel. "Waarbij wij als elf eenlingen op het veld hebben gevoetbald en niet als team. En dan leg je het af tegen een ploeg die gewoon heel veel individuele kwaliteit heeft. Als wij het niet samen doen als elftal hebben wij gewoon een probleem. Dan wordt je vanavond met 5-2 afgeschminkt, punt."

Theoretisch heeft Go Ahead nog een kans op de tweede plaats, maar daar wil Stegeman na de zeperd absoluut niet aan denken. "Ik denk dat ik me zorgen moet maken om plek drie vast te houden. Dat is denk ik veel actueler op dit moment. Ik ben me vanavond kapot geschrokken", zegt de trainer, die het lange seizoen niet als excuus wil opvoeren. "Ik vind dat een excuus en daar houd ik niet van. Wij zijn topsporters, wij moeten er gewoon klaar voor zijn om elke wedstrijd met elkaar te voetballen. En als ik zie dat wij niet de bereidheid hebben om het samen te doen, hebben wij een probleem vind ik. Dat heeft niets met conditie te maken. Als je het gewoon compact houdt, je hebt lef of als je wat meer moeite hebt ga je iets verder terug. En hoe wij verdedigen, daar kun je ook niet tegen voetballen. Dat is gewoon slecht."

Denk jij dat Ajax in Turijn van Juventus wint? Zet in en win vijf keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen