Duitse bond schorst spugende Ascacíbar voor zes duels

16 april 2019, 14:24

Santiago Ascacíbar komt dit seizoen niet meer in actie in de Bundesliga. De middenvelder van VfB Stuttgart heeft een schorsing van liefst zes wedstrijden gekregen naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Bayer Leverkusen. De Argentijn spuugde afgelopen zaterdag in de blessuretijd richting Kai Havertz.

De Duitse voetbalbond spaart Ascacíbar niet en beëindigt per direct het seizoen van de 22-jarige middenvelder, die de resterende vijf competitiewedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan. Daarnaast mist hij mogelijk ook een play-offduel, mocht Stuttgart op de zestiende plaats eindigen. De belangrijke duels met FC Augsburg, Borussia Mönchengladbach, Hertha BSC, VfL Wolfsburg en Schalke 04 zal hij in elk geval missen.

Ascacíbar is een vaste waarde bij Stuttgart, dat alle zeilen moet bijzetten om niet uit de Bundesliga te degraderen. De Duitse club bezet de zestiende plaats en heeft een achterstand van zes punten op de veilige vijftiende plek, die op dit moment wordt bezet door het Schalke 04 van trainer Huub Stevens. Ondertussen hijgt FC Nürnberg, dat drie punten minder heeft, in de nek van Stuttgart. De nummer zeventien van de Bundesliga degradeert direct naar het tweede niveau.

Word jij de nieuwe Koning TOTO? Laat zien wat je kunt en speel mee!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen