Sparta-directeur: "Waarom valt iedereen over Ajax? Regel het zelf"

16 april 2019, 15:29

Manfred Laros heeft zijn bijdrage geleverd aan de discussie over het al dan niet verplaatsen van de wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Twente. Wat de directeur van Sparta Rotterdam betreft is het geen optie om het kampioensduel in de Grolsch Veste te spelen. "Dat moet je niet willen. We dienen ons te houden aan het speelschema", zegt hij.

Zoals het nu staat, wordt de wedstrijd van aanstaande vrijdag gewoon op De Toekomst gespeeld. FC Twente heeft geprobeerd het duel naar de Johan Cruijff ArenA te verplaatsen, maar Ajax heeft dat verzoek afgewezen. De Tukkers willen de wedstrijd het liefst niet op De Toekomst spelen omdat het uitvak van dat sportcomplex plaats biedt aan slechts 185 supporters.

In 2003 speelde ADO Den Haag de kampioenswedstrijd tegen VVV-Venlo voor eigen publiek in plaats van in Venlo. Een herhaling van dat scenario ziet Laros niet zitten. "Je kan wel zeggen dat het het handigste is als FC Twente thuis speelt, maar het gaat om een eerlijk competitieverloop. Je kan niet zomaar even een wedstrijd omdraaien. Stel dat FC Twente dan wint en ze verliezen vervolgens de laatste drie wedstrijden. Wat zegt iedereen dan? Dat moet je niet willen", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ajax liet maandag weten het verzoek van Twente om de wedstrijd naar de Johan Cruijff ArenA niet in te willigen. "Als ik FC Twente was, zou ik ook een verzoek neerleggen om de wedstrijd in de Arena te spelen. Maar als ze met redenen omkleden waarom dat niet kan, zul je zelf naar een oplossing moeten zoeken. Waarom valt iedereen nu over Ajax? Regel het zelf."

Word jij de nieuwe Koning TOTO? Laat zien wat je kunt en speel mee!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen