Mogelijk verbod op kampioensduel van FC Twente in Amsterdam

16 april 2019, 15:53   Bijgewerkt: 16 april 2019, 18:07

Het kampioensduel van FC Twente met Jong Ajax wordt mogelijk verboden. Als beide clubs het niet eens worden over de locatie, neemt de gemeente Amsterdam dat in overweging. De Tukkers verzochten Ajax tevergeefs om vrijdag in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers willen op De Toekomst spelen, de thuisbasis van de beloftenploeg, en willen Twente-fans een zogenaamde homeless party houden in de hoofdstad.

Amsterdam heeft Ajax opdracht gegeven om tot een akkoord te komen met FC Twente. "Het maakt ons niet uit of de wedstrijd op De Toekomst of in de Johan Cruijff ArenA gespeeld wordt", zegt een woordvoerster tegen RTV Oost. "Maar als Ajax en FC Twente het niet eens worden met elkaar, gaan wij ons beraden op het verbieden van de wedstrijd."

Ajax weigerde het verzoek van Twente, omdat het huur moet betalen voor de ArenA. De Toekomst is daarentegen wél van Ajax. Echter heeft het uitvak van het sportpark slechts een capaciteit van 185. Veel meer dan dat aantal wil zich daarom aansluiten bij de homeless party van supportersvereniging Vak P.

Als de wedstrijd tegen Jong Ajax wordt uitgesteld, kan Twente maandag thuis tegen Jong AZ kampioen worden. 

Denk jij dat Ajax in Turijn van Juventus wint? Zet in en win vijf keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen