Nijland: "Gebeurtenissen in Heerenveen hebben volle aandacht"

16 april 2019, 16:36

De derby tegen sc Heerenveen heeft FC Groningen een flinke kater bezorgd. Dat geeft directeur Hans Nijland aan. Niet vanwege het resultaat in Friesland, maar vanwege allerlei randzaken. Met als dieptepunt het vuurwerk dat vanuit het uitvak naar Heerenveen-fans werd gegooid.

"Buiten de lijnen hadden we bijna de hele middag problemen. We hadden ons verheugd op een mooie voetbalmiddag, met als startpunt de inmiddels traditionele ontvangst op parkeerplaats P8. Het liep echter totaal anders en daar balen we met z'n allen vreselijk van", zegt Nijland op het clubkanaal van Groningen. "Het overgrote deel van de supporters heeft een groot deel van de eerste helft helaas gemist door onrust bij de toegangscontrole richting het uitvak. Tijdens de wedstrijd werd er vanuit ons vak vuurwerk gegooid en ook werden er teksten geschreeuwd en gezongen, die absoluut alle perken te buiten gaan."

De directeur spreekt van een 'flinke deceptie'. "Dat ook onze eigen supporters zich in Heerenveen onveilig hebben gevoeld, trekken wij ons ten zeerste aan. We zijn binnen de club volop bezig om dit soort nare taferelen in de toekomst te voorkomen. Welke maatregelen er zullen volgen, kunnen we op dit moment (dinsdag, red.) nog niet zeggen. Het leek ons wel goed om de meegereisde supporters persoonlijk te informeren dat de vervelende gebeurtenissen in Heerenveen onze volle aandacht hebben. Dat hebben we gisteravond (maandag, red.) gedaan."

Word jij de nieuwe Koning TOTO? Laat zien wat je kunt en speel mee!

Lees ook: Angst tijdens derby: "We zaten echt als ratten in de val"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen