Door gebrek aan kennis naziregime is Hennessey niet geschorst

16 april 2019, 17:22   Bijgewerkt: 16 april 2019, 17:43

Crystal Palace-doelman Wayne Hennessey is vanwege 'betreurenswaardige kennis' van Adolf Hitler, facisme en het naziregime ontsnapt aan een schorsing. De sluitpost raakte in opspraak voor het brengen van een vermeende nazigroet, maar het FA-panel sprak hem vrij. In het gepubliceerde oordeel blijkt waarom.

Hennessey werkte zich na de FA Cup-wedstrijd tegen Grimsby Town (1-0) in de nesten. Vanuit een restaurant plaatste teamgenoot Max Meyer een teamfoto, waarop Hennessey zijn rechterarm omhoog stak en de linkerhand onder zijn neus legde. Volgens hem was het puur toeval en betrof het zeker niet een nazigroet. Tijdens de hoorzitting gaf Hennessey aan niet eens te weten wat dat is.

'Hennessey heeft telkens ontkend dat hij een nazigroet gaf. Vanaf het begin zei hij niet te weten wat dat een nazigroet is. Dat lijkt onwaarschijnlijk van iemand van een oudere generatie, maar we achten de bewering niet onwaar', aldus het panel. 'Hennessey vertoonde zelfs een zeer betreurenswaardige mate van ontwetendheid over Hitler, facisme en het naziregime.'

De tuchtcommissie stelt daarom dat de foto inderdaad verkeerd is geïnterpreteerd. Dat is dan ook de reden waarom Hennesey niet geschorst is.

[a,https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/clk?id=5017362676&iu=/11692722/CONTENT_MANNENMEDIA/CONTENT_FCUPDATE,_blank,

Denk jij dat Neres én Tadic tegen Juventus scoren? Zet in en win vijftien keer je inzet terug!]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen