Ten Hag: "Mazraoui vaker op links, maar is wel rechtsbenig"

16 april 2019, 20:56

Vanwege de wens om zo weinig mogelijk te schuiven, kiest Erik ten Hag voor Noussair Mazraoui in plaats van de geschorste Nicolas Tagliafico. De linksbackpositie is voor Mazraoui, die normaliter aan de rechterkant speelt, bovendien geen onbekende positie.

Ten Hag had bijvoorbeeld Blind als linksback kunnen laten spelen, ook Daley Sinkgraven kan er uit spelen. "Onze voorkeur is vasthouden aan automatismen. Nous kan op meerdere posities uit de voeten. Hij heeft vaker op links gespeeld, ook in Amerika (tijdens trainingskamp, red.)", zegt Ten Hag tegen Veronica. "Maar hij is natuurlijk wel rechtsbenig."

Ook Frenkie de Jong speelt, al hield Ten Hag tijdens de warming-up een slag om de arm. Voor De Jong had Ten Hag voor de zekerheid een extra speler warmlopen (Rasmus Kristensen). "Het is een blessure, dat maakt het kort dag. Maar het is een spier, geen letsel. Een soort overbelasting. Mocht uit de warming-up iets blijken, dan kunnen we ingrijpen."

Ajax hoopt ten koste van Juventus de halve finale te halen. In vergelijking met het tweeluik met Real Madrid heeft Ajax op papier een betere uitgangspositie. De praktijk is anders, vindt Ten Hag. "De klus is lastiger. Vandaag moeten we weer onze grens verleggen. Dit daagt uit in een schitterende ambiance, die een beetje vijandig is. Wij moeten ons hoof koel houden. Wij moeten niet meegaan in het spel van Italianen, dat zijn provocateurs. Wij moeten onverstoorbaar blijven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen