Burgemeester Halsema: verbod op Entrada's was eerder bekend

16 april 2019, 22:29

Volgens Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, was bekend dat Entrada's zoals voorafgaand aan het thuisduel tegen Juventus verboden waren. Dat was immers afgesproken in het seizoensdraaiboek van dit voetbaljaar.

De lijst met afspraken is samengesteld door de gemeente, politie, het OM, Ajax en de Johan Cruijff Arena. De afgelopen dagen kreeg de Amsterdamse politie en Halsema veel kritiek toen een Entrada enkele uren voor het duel tussen Ajax en Juventus door politie te paard hardhandig ten einde werd gebracht. De politie erkende eerder al dat er tijdens de handelingen fouten zijn gemaakt.

Wel is Halsema dus van mening dat de aanleiding om in te grijpen legitiem was. "Bij eerdere Entrada's hebben de betrokken partijen bij het voetbal geconstateerd dat Entrada's in potentie gevaarlijk zijn. In het bijzonder door het gebruik van zwaar vuurwerk en fakkels in een drukke, opeengepakte mensenmenigte," vertelt ze in gesprek met het Parool.

Halsema wilde nog niet ingaan op alternatieven als een vuurwerkloze Entrada. Verder betreurde ze het feit dat er vijfhonderd agenten nodig waren rondom het duel. "Maar we doen het niet uit luxe of uit machtsvertoon. Ik had hen heel graag op hetzelfde moment elders ingezet, maar dat was niet mogelijk. We hebben zelfs hulp uit andere steden moeten inroepen."

Word jij de nieuwe Koning TOTO? Laat zien wat je kunt en speel mee!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen