Allegri: "Ajax volledig verdiend naar de halve finale"

17 april 2019, 07:51   Bijgewerkt: 17 april 2019, 08:21

Massimiliano Allegri erkent dat Ajax zich over twee duels verdiend heeft geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De trainer van Juventus stelt dat de Amsterdammers dinsdagavond wat geluk hadden bij de 1-1, maar vervolgens de wedstrijd compleet onder controle hadden. Na rust kwamen de Italianen er niet meer aan te pas, zag ook Allegri.

"Ajax heeft het volledig verdiend om door te gaan naar de halve finales", aldus de oefenmeester tegenover Italiaanse media na de 1-2 in Turijn. "Na de 1-0 van Cristiano Ronaldo hadden ze wat geluk dat snel weer op gelijke hoogte kwamen. Na rust deden ze het heel goed. Ajax was de baas op het middenveld en maakte uitstekend gebruik van de ruimtes op het middenveld. We moeten niet vergeten dat dit team twee jaar geleden nog in de finale van de Europa League stond."

Allegri beschikte in de dubbele ontmoeting met Ajax niet over Giorgio Chiellini. Ook Mario Mandzukic en Douglas Costa misten dinsdagavond door blessures de return. "Om de Champions League te winnen moet je fysiek in orde zijn. Dit soort wordt beslist op details, goede wissels en een brede selectie", baalt de Italiaan van de afwezigheid van enkele spelers.

Toekomst

Juventus' grote doel van dit seizoen was het winnen van de Champions League. Allegri hoopt ondanks de uitschakeling aan te mogen blijven in Turijn. "Ik sprak de voorzitter enkele dagen geleden en heb hem verteld dat ik bij Juventus wil blijven. We gaan binnenkort met elkaar om tafel en over de toekomst praten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen