Van der Sar uitzinnig: "Dit is veel belangrijker dan geld"

17 april 2019, 09:46

Edwin van der Sar realiseert zich dat Ajax dinsdagavond geschiedenis heeft geschreven. De kassa in Amsterdam rinkelt wederom na het bereiken van de halve finale van de Champions League, maar de oud-doelman ziet de financiële bonus slechts als bijvangst. "Dit gaat wederom de wereld over, dat is veel belangrijker dan geld", aldus de trotse directeur van Ajax.

"Het is heel gaaf dat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. We zijn met een project bezig, soms lukt dat niet in één keer. Maar als je nu ziet wat er gepresteerd wordt… dit is waarvoor je al die jaren investeert, werkt en gezeik hebt. Dan is dit heel lekker", aldus Van der Sar, die na de 1-2 zege op Juventus samen met Marc Overmars het feestje met de meegereisde supporters vierde.

Ajax mag door het bereiken van de laatste vier van de Champions League nog eens twaalf miljoen euro bijschrijven. "Geld interesseert me niet. Natuurlijk moeten we spelers betalen, contracten ophogen, transfersommen betalen en er is een organisatie die betaald moet worden. Maar dit is voetbal, dit is waar het om gaat", zegt hij tegen Veronica.

Van der Sar beseft dat Ajax voor een enorme stunt heeft gezorgd door na Real Madrid ook Juventus uit te schakelen. "Qua begroting zijn wij de onderste. Als je twee keer écht de betere bent en de tweede wedstrijd eerder hoort te winnen, kunnen we met z'n allen als voetballend Nederland, trots zijn dat we het weer geflikt hebben."

FC Groningen-uit

Na het bereiken van de halve finale komt Ajax zaterdag weer in actie. "We zijn er nog niet. Ik hoop dat Erik onze boys op scherp krijgt, want we spelen zaterdag gewoon tegen Groningen en daar moet ook gewonnen worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen