Overmars: "Niemand hield het voor mogelijk, behalve Van Gaal"

17 april 2019, 13:11

Marc Overmars kan het bijna niet geloven dat Ajax in de halve finale van de Champions League staat. De directeur voetbalzaken noemt de Europese stunt van de Amsterdammers 'eigenlijk te mooi om waar te zijn'. "Als je de voorrondes meeneemt, hebben we bijna twintig extra wedstrijden gespeeld", verwondert Overmars zich in gesprek met de NOS.

Het winnen van Juventus en het behalen van de halve finale noemt Overmars een monsterklus. "Het team van Juventus had de hele week vrij gekregen om zich op te laden, terwijl wij bijna om de drie dagen spelen", zegt de directeur met nog steeds een beetje ongeloof in zijn stem. "We hebben gewonnen van Benfica, speelden gelijk tegen Bayern München, versloegen Real Madrid en deden dat ook nog met een bepaald soort voetbal waar je trots op bent."

Overmars vindt het 'buitengewoon' dat Ajax één van de vier halvefinalisten is. "Dat had eigenlijk niemand meer voor mogelijk gehouden, behalve misschien Louis van Gaal. Hij zei een paar maanden geleden: je kunt het halen. Toen zei ik: nah, je bent niet realistisch, dat kan niet", aldus Overmars. "Ik denk dat dit goede reclame is voor het Nederlandse voetbal."

Buikschuiver

Met een heuse buikschuiver vierde Overmars samen met de meegereisde supporters uit Nederland het feestje in Turijn. Beelden van zijn vreugdeuitspatting gaan de wereld over. "Dat doe je eens, maar nooit meer", lacht hij

Zie ook: Prachtige beelden: Overmars doet buikschuiver voor uitvak Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen