Fysieke malheur dwingt Schaars tot stoppen bij H'veen

17 april 2019, 16:00   Bijgewerkt: 17 april 2019, 16:18

Stijn Schaars stopt aan het eind van dit seizoen met voetballen. De 35-jarige middenvelder van SC Heerenveen kampt de laatste periode met veel blessureleed en heeft geen zin meer in fysieke problemen. Vorig jaar raakte de ervaren kracht van de Friezen zwaar geblesseerd aan zijn been, maar het zijn vooral andere kwaaltjes die hem nu parten spelen.

In zijn loopbaan kwam Schaars tot 24 interlands voor het Nederlands elftal. Zijn loopbaan bracht hem via Vitesse naar AZ, Sporting Lissabon, PSV en dus SC Heerenveen. In 2006 greep hij met Jong Oranje de Europese titel, terwijl hij met PSV (tweemaal) en AZ (een keer) de beste van Nederland was. Fysieke problemen nopen hem nu tot stoppen. "Ik heb geen zin meer in structurele fysieke problemen. Mentaal kan ik het nog makkelijk, ook qua conditie en spel. Alleen je hebt ook met je lichaam te maken en die geeft nu gewoon aan dat het beter is om te stoppen", vertelt hij op de website van Heerenveen.

Vorig jaar liep Schaars een beenbreuk op. Na maandenlange revalidatie maakte hij aan het begin van dit kalenderjaar zijn rentree tegen Ajax (4-4). "Ik heb de tweede seizoenshelft weer lekker kunnen voetballen, alleen heb ik wel weer een paar andere dingen fysiek opgelopen. Hierdoor denk ik; ik kan wel doorgaan maar dan wordt het een beetje pappen en nathouden. Daar heb ik geen zin meer in."

Een moeilijke beslissing was het wel, erkent hij. "Voetbal is iets wat je hele leven beheerst heeft. Je bent op je twaalfde begonnen in de jeugdopleiding van Vitesse en op je achttiende maak je je debuut. Nu ben ik vijfendertig jaar en zeventien seizoenen verder als profvoetballer. Die jaren zijn voorbij gevlogen. Je sluit nu wel iets af, dat is niet zomaar iets, dat is niet makkelijk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen