Opnieuw wanvertoning PSG: nog altijd geen kampioen

17 april 2019, 20:57

Wat is er aan de hand met Paris Saint-Germain? De schier onaantastbare ploeg is het de laatste weken helemaal kwijt in de Franse competitie. Na puntverlies in eigen huis tegen Strasbourg en de blamage bij Lille (5-1) werd ook de derde kans om landskampioen te worden bij FC Nantes een totale mislukking: 3-2.

Op de dag dat de laatste tickets voor de halve finale van de Champions League worden verdeeld, kon PSG – wederom – kampioen van Frankrijk worden. De ploeg van Thomas Tuchel moest dat met een punt bewerkstelligen bij FC Nantes, dat bij een resultaat het degradatiespook kon verdrijven.

De start van PSG was nog uitstekend, want met een poeier van een meter of 25 schoot Dani Alves verwoestend raak. Hij was een van de vaste sterkhouders die wel speelde, want Kylian Mbappé, Edinson Cavani en Neymar waren slechts enkele van de namen die wegens verschillende redenen niet op het veld stonden. Luttele minuten na de fraaie openingstreffer trof Diego Carlos doel en bracht hij de stand op gelijke hoogte.

Voor rust werd het zelfs nog erger via een goal van Waris Majeed. De tweede van Carlos, kort na rust, maakte de blamage van het sterrenensemble compleet. De aansluitingstreffer van Météhan Guclu kwam veel te laat. De titel komt, of er moeten werkelijk bizarre dingen gebeuren in de Ligue 1, niet in gevaar, maar de vorm en instelling van het apathisch ogende PSG geeft te denken. Zondag was het thuisduel tegen AS Monaco en dan krijgen de Parijzenaren een nieuwe kans op de landstitel.

SS Lazio – Udinese: 2-0.

In de Serie A doet SS Lazio nog altijd mee om de felbegeerde vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de Champions League. Met AC Milan, AS Roma, Atalanta Bergamo, Torino en in iets mindere mate Sampdoria als concurrenten is de strijd om de vierde stek ongelooflijk spannend. Dankzij een treffer van Felipe Caicedo en een eigen goal van Sandro werd er eenvoudig van Udinese gewonnen. Bram Nuytinck bleef bij de gasten op de bank. Lazio staat nu zevende, maar het gat met AC Milan (vierde) is slechts drie punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen