'KNVB wil Ajax helpen door schema week te verplaatsen'

17 april 2019, 22:24   Bijgewerkt: 17 april 2019, 23:27

De KNVB overweegt om de competitie een week op te schuiven vanwege de Europese prestaties van Ajax. De voetbalbond heeft immers nog geen oplossing gevonden voor het pijnpunt De Graafschap – Ajax, aangezien de gastheren het niet zien zitten om op vrijdagmiddag te voetballen. Donderdag wordt de mogelijkheid verder bekeken door de KNVB.

Volgens Voetbal International hield de KNVB er bij het samenstellen van het competitieschema geen rekening mee dat een Nederlandse ploeg bij de laatste vier van de Champions League zou zitten. Dat gebeurde dus wel dankzij Ajax, waardoor de KNVB nu met een probleem opgescheept zit. 

De Nederlandse voetbalbond wil namelijk dat de laatste twee duels allemaal op hetzelfde moment plaatsvinden om eventuele salonremises te voorkomen. Het komt echter in de knoei met de regel dat clubs met Europese verplichtingen minimaal 48 uur rust moeten hebben.

Een optie was het duel tussen De Graafschap en Ajax van zondag naar vrijdagmiddag te verplaatsen, maar de Superboeren krijgen dat organisatorisch niet voor elkaar. Het duel blijft daarom op dit moment nog op zondag staan, maar morgen wordt er opnieuw gezocht naar een oplossing. De enige overgebleven optie is om speelronde 33 een week op te schuiven. Daardoor wordt vallen de laatste twee speelrondes op 12 en 19 mei en duurt de competitie dus een week langer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen