'Champions League met vier poules van acht meest kansrijk'

18 april 2019, 08:24

Europese clubs, verzameld in de ECA (European Club Association), praten over een nieuwe format van de Champions League. Een formule van een volledige competitie met vier groepen van acht clubs zou het meest kansrijk zijn. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit gesprekken binnen de ECA.

In die nieuwe opzet plaatsen de eerste vier zich voor de knock-outfase. De club die laatste eindigt degradeert, dat gat wordt aangevuld vanuit de Europa League. Huidige prestaties leveren clubs een plaatsingsbewijs op voor deze nieuwe competitievorm. Ook kunnen er wildcards gegeven worden aan grote clubs, die hun historische betekenis hebben gehad voor het voetbal maar in het huidige tijdperk buiten de boot vallen. Ajax zou de garantie hebben op deelname, andere clubs moeten zich omhoog zien te werken.

Het format levert gegarandeerde inkomsten op, wat de rijkste clubs graag willen om hun financiën rond te krijgen. Dat dit de spanning niet ten goede komt, nemen zij op de koop toe. Of dit ook de nieuwe opzet wordt, moet nog blijken.  Nog voor 2020 komt er naar verluidt duidelijkheid.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen