Pochettino noemt Spurs-spelers 'helden' en kijkt uit naar Ajax

18 april 2019, 09:19

Mauricio Pochettino kon zijn geluk niet op nadat zijn ploeg de halve finale van de Champions League bereikte. Dat deed het voor het eerst in de historie, maar wel met heel veel moeite. Tegen Manchester City werd het mede door de VAR een groot spektakel, waarin vlak voor tijd de winnende treffer van Raheem Sterling werd afgekeurd. "Dit is waarom we van voetbal houden", lachte Pochettino.

"Het was een bizarre wedstrijd. Voetbal is niet te voorspellen", zei hij over de 4-3 nederlaag, die genoeg was voor het bereiken van de halve eindstrijd. Binnen no time stond het namelijk al 2-2 in Manchester. "Mijn spelers zijn helden. Voorafgaand heb ik verteld dat ik trots op ze zou zijn, ongeacht het resultaat. Nu we geschiedenis hebben geschreven, ben ik meer dan trots op ze."

Ajax is in de halve finale de tegenstander, al is Tottenham gehavend. Harry Kane (blessure) en Heung-Min Son (geschorst) zijn er bijvoorbeeld niet bij. "We missen wat spelers, want we moeten ook nog kijken hoe het met Moussa Sissoko is", aldus Pochettino, die wel enorm uitkijkt naar de duels met de Amsterdammers. "Het worden open, aanvallende en opwindende wedstrijden."

Eerst wacht voor de Spurs nog een vol programma in de Premier League: het treft Manchester City (uit), Brighton & Hove Albion en West Ham United (thuis)

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen