Overmars: "Deze prestatie elk jaar verwachten, is niet realistisch"

18 april 2019, 11:56

Het succes van Ajax verbaast ook Marc Overmars. Hij acht het dan ook onrealistisch dat Ajax jaarlijks strijdt om een plek in de halve finales van de Champions League. "Het doel wordt elk jaar de groepsfase van de Champions League te halen", aldus Overmars.

"Twee jaar geleden speelden we de Europa League-finale. En dan denk je: dit is ons podium. Om de prijzen spelen in de Champions League is niet reëel meer. Dus toch", zegt Overmars in De Telegraaf. Hij benadrukt dat fans niet jaarlijks moeten rekenen op zulke successen. "We hebben de lat voor onszelf nu wel heel erg hoog gelegd. Deze prestatie elk jaar verwachten, is niet realistisch. Overwinteren is al redelijk uniek."

Dat Ajax nu zover komt, maakt Overmars enorm trots. "Het is prachtig om te zien dat we kunnen wedijveren met clubs met een begroting van 600 tot 700 miljoen euro. Als je in de Formule 1 in een Dafje rijdt, is het moeilijk om de Ferrari's en de Mercedessen in te halen. Dat lukte ons in de jaren negentig wel en nu rijden we er even naast. Het maakt me vooral zo blij, omdat iedereen het vooraf voor onmogelijk had gehouden. Het geweld om ons heen is zo groot."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen