KNVB verplaatst 33ste speelronde door halve finale Ajax

18 april 2019, 16:03   Bijgewerkt: 18 april 2019, 16:13

De KNVB heeft een knoop doorgehakt over de 33ste speelronde van de Eredivisie. De Nederlandse voetbalbond zocht naar een oplossing omdat Ajax de halve finale van de Champions League heeft gehaald. De bond heeft besloten om de gehele 33ste speelronde te verzetten. Die is verplaatst van zaterdag 28 april naar woensdag 15 mei. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

De voorlaatste speelronde van de Eredivisie stond ingepland voor zondag 28 april, maar is nu dus verplaatst. Ajax speelt op dinsdag 30 april de eerste halve finale tegen Tottenham Hotspur (uit) en zou dan dus te weinig rust hebben gehad. De KNVB heeft daardoor de complete speelronde verplaatst naar woensdag 15 mei. Dat is drie dagen na zondag 12 mei, de dag van de 34ste en voorheen laatste speelronde in de Eredivisie. Die ronde blijft gewoon staan op 12 mei.

Voor Ajax betekent dat dat de laatste competitiewedstrijd nu De Graafschap - Ajax is en niet Ajax - FC Utrecht (12 mei). Ajax speelt komende zaterdag uit tegen FC Groningen en neemt het die dinsdag erna op tegen Vitesse (thuis). Daarna heeft de koploper een week rust om de ploeg optimaal te kunnen prepareren voor Tottenham-uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen