De Graafschap positief over besluit KNVB: "Wij zijn blij"

18 april 2019, 17:43

In tegenstelling tot bijvoorbeeld PEC Zwolle, is De Graafschap wel blij met het besluit van de KNVB om de 33ste speelronde te verplaatsen. De Superboeren spelen nu niet in de voorlaatste, maar in de laatste speelronde thuis tegen Ajax.

Het zou kunnen dat Ajax, net als in 2016, de kampioenswedstrijd speelt op de Vijverberg. "Wij zijn blij met deze oplossing'', zegt Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, tegen het Algemeen Dagblad. De KNVB besprak ook een scenario waarop De Graafschap - Ajax op vrijdagmiddag 26 april te laten spelen. "Dat zou voor ons een gruwelscenario zijn. Voetbal speel je voor de supporters", vindt Ostendorp. "Maar ook op sportief en organisatorisch vlak zagen we het niet zitten. Het veiligheidsaspect maakte voetballen op vrijdag echt onmogelijk.''

In 2016 speelde De Graafschap thuis met 1-1 gelijk tegen Ajax, dat daardoor de titel misliep. De kans bestaat dat Ajax nu dus weer voor de titel strijdt in Doetinchem. "Er staat meer druk op het duel en er zullen meer mensen naar de stad komen. Wij gaan ons de komende dagen over dit vraagstuk buigen", besluit Ostendorp.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen