Beter Arsenal wint ook tweede wedstrijd tegen Napoli

18 april 2019, 22:58

Zonder veel problemen is Arsenal het tweeluik met Napoli in de kwartfinales van de Europa League doorgekomen. Verwacht werd dat beide ploegen ongeveer gelijkwaardig zouden zijn, maar Arsenal is over twee duels toch een maatje te groot gebleken. Donderdag wonnen de Engelsen met 0-1 in Napels.

Arsenal had minder balbezit dan Napoli, maar kon het zich door de 2-0 zege van vorige week ook permitteren om achterover te hangen. Napoli, met Arek Milik ten koste van Dries Mertens in de basis, begon tot onvrede van de fans matig aan het duel. Arsenal voetbalde zich gemakkelijk onder de druk van de thuisploeg uit en kwam nauwelijks in de problemen. Napoli kreeg één grote mogelijkheid in de eerste helt uit een counter, maar Lorenzo Insigne stuitte op Petr Cech.

Vervolgens sloeg Arsenal genadeloos toe in de slotfase van de eerste helft. Alexandre Lacazette krulde vanaf grote afstand een vrije trap tegen de touwen en besliste het tweeluik definitief. In de tweede helft kreeg onder meer Milik nog wel een grote kans, maar het zat er simpelweg niet in voor Napoli. Ook de thuiswedstrijd tegen Arsenal mondde dus uit in een verliespartij.

Trainer Unai Emery won het toernooi al drie keer met Sevilla en kan de beker nu dus weer winnen. In de halve finale is Valencia de tegenstander. Punt van zorg is echter wel de fitheid van Aaron Ramsey. De middenvelder viel in de eerste helft uit met een hamstringblessure.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen