Politie gewond na rellen in Keulen

20 juni 2006, 13:57

Engelse voetbalfans hebben in de nacht van maandag op dinsdag voor problemen gezorgd in de Duitse stad Keulen, waar Engeland het vandaag opneemt tegen Zweden. Veertien Duitse politieagenten hebben lichte verwondingen opgelopen, toen ze door hooligans bekogeld werden met flessen. De agenten liepen hierbij snijwonden op. 

De problemen begonnen toen dronken Engelsen een standbeeld in de oude binnenstad wilden behangen met vlaggen. Eén man kwam hard ten val, toen hij in beschonken toestand van het standbeeld viel. Op het moment dat de politie de man wilde helpen, dachten de Engelsen dat hun landgenoot gearresteerd werd. Daarop brak onrust uit.

Zes Engelsen werden gearresteerd wegens het gooien van flessen. Nog eens zes fans belandden in de cel omdat ze met elkaar aan het vechten waren. Eén supporter werd in de kraag gevat, toen hij het Keulse stadion probeerde binnen te dringen en één fan werd naar het bureau meegenomen omdat hij te dronken was om op zijn benen te kunnen staan.

"Dit is een klein incident", zei de Engelse politiechef Stephen Thomas, die benadrukte dat de meeste Engelse supporters zich voorbeeldig gedroegen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen