Mourinho vindt speelwijze Juve en Real tegen Ajax onverstandig

19 april 2019, 11:26

José Mourinho heeft zich verbaasd over de tactiek van Real Madrid en Juventus in de Champions League-duels met Ajax. De Portugees won twee jaar geleden in de finale van de Europa League nog van de Amsterdammers, door met Manchester United fysiek voetbal te spelen. Daardoor kwam Ajax niet in het spel en verloor het uiteindelijk relatief kansloos.

En als het aan The Special One had gelegen, had zijn oude werkgever Real Madrid en ook Juventus dat kunstje herhaald tegen de ploeg van Erik ten Hag. "Juventus liet Ajax spelen vanuit hun kracht. Dat is tot nu toe telkens gebeurd: iedereen respecteert Ajax en dan komen ze juist in hun kracht."

Mourinho gebruikte in de eindstrijd de fysieke kracht van Marouane Fellaini om het druk zetten van Ajax te omzeilen. "Wij maakten er de wedstrijd van die ze niet wilden. Ze klaagden over de fysieke strijd, omdat ze er niet mee om konden gaan", aldus Mourinho tegenover RT. "Als je tegen Ajax speelt zoals zij spelen, loop je het risico dat zij daarin beter zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen