Van Leeuwen: "Twente is de vierde club van Nederland"

19 april 2019, 12:55

FC Twente staat aan de vooravond van een terugkeer naar de Eredivisie. Waar de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax van vanavond nog niet doorgaat, kan Twente op tweede paasdag alsnog de schaal pakken. Technisch directeur Ted van Leeuwen merkt dat de club na de degradatie van een jaar geleden weer helemaal leeft.

"In moeilijke tijden hebben sponsors, gemeente en supporters ons overeind gehouden. Dat zegt veel. FC Twente is meer dan een club. Het is een sociale beweging", aldus Van Leeuwen tegenover het AD. Hij kwam afgelopen zomer naar Enschede om een selectie samen te stellen die voor de titel moest strijden in de Eerste Divisie. "FC Twente is de vierde club van Nederland. Kijk hoe het leeft. Er komt bijzonder veel publiek naar onze wedstrijden. Tegen Telstar was met ruim 27.000 toeschouwers het best bezochte duel van dat weekeinde in Nederland."

Het seizoen voor FC Twente op het tweede niveau verliep niet geheel soepel. Aan het begin van de competitie moest de technisch directeur alle zeilen bijzetten om volwaardige selectie op de been te krijgen. "Er moest geld komen, de gemeente diende bij te springen en toen dat was gelukt konden we op zoek naar spelers. Het seizoen was begonnen en iedereen was bezet."

Op het dieptepunt stond Twente dit seizoen zelfs op de achtste plaats en pas vanaf speelronde 22 is het koploper. Die positie lijkt het, met een voorsprong van tien punten op nummer twee Sparta Rotterdam, niet meer uit handen te gaan geven. En dus kan iedereen in de Grolsch Veste rustig ademhalen, beseft Van Leeuwen zich. "Als Ajax of PSV geen kampioen wordt is dat een kleine ramp, maar het leven gaat verder. Als FC Twente geen kampioen wordt houdt het leven hier op."

Lees ookTwente nog niet klaar: "Zijn nog niet Eredivisie-waardig"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen